Fabrika Leoni proširuje proizvodnju u Prokuplju

Bez autora
Jun 09 2011

Fabrika za proizvodnju auto-kablova "Leoni" otvoriće sutra proizvodnu halu u Prokuplju u koju će biti investirano 6,5 miliona evra. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je preko Programa za podsticanje direktnih investicija koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), obezbedilo 5.000 evra po novom radnom mestu fabrici "Leoni". Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić prisustvovace sutra otvaranju nove hale za proizvodnju auto-kablova za BMW. "Leoni" u Srbiji zapošljava 940 od planiranih 1.300 radnika, dok ukupna investicija te firme do sada iznosi oko sedam od planiranih deset miliona evra. Privredno društvo "Leoni" je u Srbiji od 2009. godine. "Leoni" u 35 zemalja ima 51.000 radnika, ostvarujući godišnju prodaju od oko tri milijarde evra. U 2012. godini ta firma planira promet 43 miliona evra, sve u izvozu.

Fabrika Leoni proširuje proizvodnju u ProkupljuFabrika za proizvodnju auto-kablova "Leoni" otvoriće sutra proizvodnu halu u Prokuplju u koju će biti investirano 6,5 miliona evra, najavilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Ministarstvo je preko Programa za podsticanje direktnih investicija koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), obezbedilo 5.000 evra po novom radnom mestu fabrici "Leoni".

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić prisustvovace sutra otvaranju nove hale za proizvodnju auto-kablova za BMW.

"Leoni" u Srbiji zapošljava 940 od planiranih 1.300 radnika, dok ukupna investicija te firme do sada iznosi oko sedam od planiranih deset miliona evra, saopšteno je.

Privredno društvo "Leoni" je u Srbiji od 2009. godine. "Leoni" u 35 zemalja ima 51.000 radnika, ostvarujući godišnju prodaju od oko tri milijarde evra. U 2012. godini ta firma planira promet 43 miliona evra, sve u izvozu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik